Seenu-atollen - hjerteformet dykkerparadis

Seenu-atollen kalles også Addu-atollen, og er den sørligste atollen i Maldivene. Her ligger Addu City, som er en av Maldivenes to byer – den andre er hovedstaden Malé City. Addu City strekker seg over de bebodde øyene i atollen, som er Hulhudhoo, Meedhoo, Maradhoo, Feydhoo og Hithadhoo.

Atollen er full av populære dykkersteder, med sitt varme, krystallklare vann, langstrakte korallrev og varierte marine liv. Det er ikke uvanlig å få øye på haier og djevelrokker, spesielt hvis man drar til såkalte ”shark points” og ”manta points”.

Britisk militærbase

Seenu-atollen har en historisk forbindelse med Storbritannia, som opprettet en militær base på Gan-øya i forbindelse med andre verdenskrig. Dette skjedde i samhandling med maldiviske myndigheter, som en del av forhandlinger om å gjøre Maldivene til et britisk protektorat. Britene bygget veiforbindelser mellom alle øyene unntatt to (Villinghili og Hulhumeedhoo), som i dag gjør det lett å ta seg frem fra øy til øy. Mange maldiviske innbyggere ble ansatt i militærbasen, som betyr at engelsknivået er rimelig godt, også for den eldre delen av befolkningen.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: