Underkategorier

 

Raa-atollen

Raa-atollen kalles også for nord-Maalhosmadulu-atollen, og ligger nord i Maldivene. Den strekker seg over 88 øyer, 15 av dem bebodde. Hovedstaden heter Ungoofaaru.

Atollen er i særklasse når det gjelder isolasjon mellom øyene. På tross av mange gode dykkersteder og et typisk maldivisk tropelandskap, er det kun ett ferieanlegg i en av Maldivenes største atoller. Det gjør det til et glimrende sted å utforske det uforstyrrede livet i havet, som dykkersafarientusiaster allerede har oppdaget.

Det finnes flere dykkersteder i området, med rosa koraller i asurblå laguner. Ved Dhigali Haa sirkler haier rundt thilaen ("øy" under vann), og ved Nelivaru Thila kan nybegynnere som erfarne boltre seg i revene, som besøkes av skilpadder og skorpionfisk.

Tradisjonell båtbygging

På Alifushi-øya bor noen av landets aller beste dhoni-byggere. Det blir også snekret og bygget på Guraidhoo og Innamaadhoo, og atollens eneste ferieanlegg – Adaaran Select Meedhupparu – tilbyr turer til disse bebodde øyene. 

I 2004 ble Kandholhudhoo-øya rammet av tsunamien. Siden 2009 har de nesten 4000 innbyggerne prøvd å gjenskape et samfunn på Dhuvaafaru-øya.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: