Thaa-atollen

Thaa-atollen, også kalt Kolhumadulu-atollen, ligger vest i Maldivene. 13 av atollens 66 øyer er bebodde. Hovedstaden heter Veymandhoo, med et folketall på 1100.

Det finnes i skrivende stund kun ett ferieanlegg i Thaa: Maalifushi by COMO. Siden atollen er uberørt og i naturlig stand, er vannsport og undervannsaktiviteter populært blant ferieanleggets gjester. Verdens største fisk, hvalhaien, blir regelmessig sett i nærheten. Det er også mulig å se hammerhaier og djevelrokker.

Historisk grav og palass

På øya Guraidhoo ligger graven til Sultan Usman I. Han styrte landet i to måneder til han ble forvist til Guraidhoo i 1388.

Det ligger ruiner av et palass på Dhiyamigili-øya, som tilhørte Mohammed Imaduddin II. Han styrte Maldivene mellom 1704 og 1721, og dynastiet han grunnla – Dhiyamigili-dynastiet – er et av de mest langvarige som har vært i landet.

Øyer med historie

Øygruppen har blitt bebodd i århundrer, som antydet av ruinene etter en 25 meter bred kunstig haug (hawitta) på øya Kibidhoo.

Det kommer mange snekkere fra Burunee-øya, der det også lages kokostau og sivmatter. Rundt øyas moské står det et gammelt solur og gravsteiner som stammer fra 1800-tallet. 

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: