Alifu Alifu-atollen

Alifu Alifu-atollen kalles også for nord-Ari-atollen. Det består av den nordlige delen av Ari-atollen, samt de to mindre atollene Thoddoo og Rasdhoo.

Enestående havområde

I Alifu-atollen er det vanlig å reise med sjøfly fra Malé til ferieanleggene, en halvtimes tur i gjennomsnitt. Det er en av de mest turistorienterte atollene i Maldivene, sannsynligvis mye på grunn av at dykking og snorkling går for å være eksepsjonelt i denne delen av landet.

Det har nok noe med at djevelrokker, hvalhaier og hammerhaier regelmessig blir observert i området, for ikke å nevne det fargerike, varierte livet i havet man ellers finner i og utenfor korallrevene. Det er også mange spennende dykkersteder i Alifu Alifu.

Varierte overnattingssteder

Når det kommer til feriesteder er tilbudene varierte. Man kan bo på et av de typiske luksuriøse ferieanleggene, eller gå for rimeligere oppholdssteder som B&B («Bed and breakfast»), vertshus, og gjestehus.

Besøk til lokale øyer

Dersom feriestedene tilbyr det, kan man besøke lokale bebodde øyer for å oppleve den maldiviske livsstilen. Bebodde øyer har også gjerne lokale butikker hvor man får kjøpt autentiske maldiviske suvenirer.

Thoddoo-øya er forbundet med en tradisjonell dansetrupp som opptrer på ferieanlegg i nærheten. På øya ble det funnet en romersk mynt fra 90 f. Kr., så vel som en statue av Buddha i stein. Begge ble funnet i et gammelt buddhisttempel som det nå står godt bevarte ruiner av på øya.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: