Reise til Maldivene

De fleste store flyplasser i Norge har avganger til flyplassen på Malé, hovedstaden i Maldivene. Blant annet KLM, Lufthansa, SAS og Widerøes flyr til Malé. Du må regne med minst én mellomlanding, og minst 12 timers flytid når du skal reise til Maldivene.

Den internasjonale flyplassen i Maldivene heter Ibrahim Nasir International Airport. Den ligger på øya Hulhule, en 15-20-minutters ferjetur til hovedstaden Malé City. Ferjene går omtrent hvert kvarter på dagtid, og hver halvtime etter midnatt. Billettene koster rundt 15 kroner.

Man slipper ikke inn i området for avreise før cirka 2-3 timer før avgang. Utenfor finnes en kafé, en restaurant med aircondition (som fort blir en nødvendighet), en iskrembutikk og gratis dusjer.

Når du skal reise til Maldivene er det greit å vite at alkohol og religiøse gjenstander vil bli tatt i tollen, men du får dem tilbake når du drar hjem.

Transport til ferieanleggene

Mange ferieanlegg tilbyr transport med sjøfly fra flyplassen i Malé til ferieanlegget. Svært mange av disse er Twin Ottere, som noen kanskje vil kjenne igjen fra deres glanstid i Norge.

Det er også mulig å reise mellom Malé og ferieanleggene med speedbåt eller dhoni, en tradisjonell maldivisk seilbåt. På land er motorsykkel og taxi de vanligste transportmidlene.

Det finnes offentlige fergetjenester i Male-atollen, så vel som atollene Alifu Alifu, Alifu Dhaalu, Kaafu og Vaavu. De fleste av disse opererer i alle ukedager bortsett fra fredager.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: