Vaavu-atollen - Støvelformet dykkerparadis

Vaavu-atollen kalles også Felidhu-atollen, og ligger øst i Maldivene. Fem av atollens 19 øyer er bebodde, mens to av øyene er reservert til ferieanlegg. Folketallet i hele atollen ligger på rundt 2000, med små fiskersamfunn spredt over de bebodde øyene.

Et av verdens beste dykkersteder

Som så mange andre av Maldivenes atoller er hovedattraksjonen i Vaavu-atollen dykking, snorkling og det spennende livet i havet. Ved dykkerstedet Fotteyo Kandu er det huler med gule og svarte koraller, og man kan få øye på blant annet rokker, haier, barracuda-fisk, og skilpadder. Fotteyo Kandu regnes som et av de beste dykkerstedene i verden.

Geografiske særpreg

Det østligste punktet av atollen heter Fotteyo Muli, og er det østligste punktet i hele landet. Selve atollen er formet som en støvel, med et 55 kilometers langt rev som strekker seg langs støvelformen – landets lengste. Fotteyo Bodufishi-øya er landets østligste øy, så Vaavu-atollen har et par særpreg ved seg. 

Et annet særpreg er hvor lite kommersialisert atollen er, selv om den har vært åpen for turisme siden 1975.

Det er mulig å besøke de bebodde øyene, der Keyodhoo, Fulidhoo og Rakeedhoo er de mest besøkte. En tur til en bebodd øy er en god måte å få en følelse av lokallivet i atollen, med folk som fisker og bygger båter.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: