Male City

Male City, også stavet Malé City, er hovedstaden i Maldivene. Byen utgjør en hektisk, urbanisert og tettpakket kontrast til det idylliske livet i resten av landet. Folketallet ligger på rundt 100 000, som gjør Male City til den mest befolkede byen i Maldivene. Byen ligger på sørspissen av Nord-Male-atollen og dekker totalt 4 øyer, med øya Male som den største og mest sentrale. Maldivene er faktisk oppkalt etter Male: Maldivene betyr «Divene til Male», altså Males øyer.


Foto: Nattu @ Flickr

Male er trangt, men oversiktlig nok til at man lett finner frem til severdighetene som finnes her. Man kan gå på tvers av byen på rundt en time. Male har nok landets beste kulturhistoriske tilbud, med velbevarte moskeer og museer. Det finnes også mange (alkoholfrie) restauranter og barer her, samt travle butikker og markeder.


Foto: Mighty Travels @ Flickr

Male ligger rett ved den internasjonale flyplassen Ibrahim Nasir International Airport, så besøkende som skal videre overnatter gjerne en natt i Male først. Det er ofte nødvendig siden sjøflyene opererer på dagtid.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: