Severdigheter i Malé

Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet åpnet i 1952 på Maldivenes nasjonaldag. Det skulle appellere til patriotismen i det maldiviske folket, og ta vare på maldivisk historie. Utstillingen omfatter våpen fra middelalderen, religiøse gjenstander, trebiter inngravert med arabisk og thaana, et seks meter langt skjelett av den sjeldne Longmanspisshvalen, samt gamle teknologiske gjenstander som landets første grammofon. Buddha-hodet i korallstein som ble funnet på Thooddoo ligger også her. Interiøret fra sultanperioden har blitt tatt vare på, og på veggene er tekster fra Koranen inngravert for hånd.

Det nasjonale kunstmuseet

Mot en avgift får man tilgang til det nasjonale kunstmuseet, som også rommer nasjonalbiblioteket. Det ble åpnet i 1999. Her utstilles gamle og nye kunstverk fra Maldivene og andre land.

Friday Mosque

Old Friday Mosque, eller Hukuru Miskiiy, er den eldste moskeen i Maldivene og stammer fra 1656. Moskeen er lagd av korallstein, og inngraverte tekster fra Koranen strekker seg langs veggene. Interiøret er kjent for å ha vakre lakkarbeider og intrikate treskjæringer. Ved siden av moskeen ligger gamle familiemausoleer og gravsteiner.

Islamic Centre og Grand Friday Mosque

Grand Friday Mosque er den største moskeen i Maldivene, og er en del av Islamic Centre. På toppen av moskeen står en gullkuppel som har blitt et slags symbol på byen. Moskeen ble åpnet i 1984. Fasaden er i hvit marmor, de innvendige veggene er dekorert med vakker arabisk kalligrafi og utskjæringer.

Turister flest tar seg turen innom moskeen, men utenom bønnetider og mellom 09:00 og 17:00. Kvinner må ha på langt skjørt eller kjole for å få adgang, og menn må ha lange bukser. Ikke-muslimer må ha tillatelse på forhånd.


Foto: Easa Shamih @ Flickr 

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: