Laamu-atollen

Laamu-atollen i sør, også kalt Haddhunmathi, er den største atollen i Maldivene. Laamu ligger over Ghaafu Alifu og strekker seg over 82 øyer, 15 av dem bebodde. Hovedstaden heter Fonadhoo.

Mellom øyene Gan, hovedstaden Fonadhoo, og Kadhoo finnes det veiforbindelser, som gjør Laamu-atollen (i likhet med Seenu-atollen) til et egnet område å utforske det lokale livet.

Historie - blodig og fredelig

Laamu er forbundet med flere historiske severdigheter. For eksempel har det blitt funnet kobberplater med inskripsjoner som stammer fra sent på 1200-tallet, kalt loamaafaanu. Disse var kongelige påbud og beskrev landets konvertering fra buddhisme til islam, med alt det medførte – ødeleggelse av buddhisttempler, halshugging av buddhistiske munker, og byggingen av moskeene som skulle erstatte buddhisttemplene.

Selve kobberplatene er avlange og blir holdt sammen av en kobberring, litt som på et nøkkelknippe. Platene ble funnet på øyene Dhanbidhoo og Isdhoo.

På Dhanbidhoo og Isdhoo står det ruiner etter gamle buddhistiske klostre og templer. Overalt i Maldivene ligger det hawittaer, menneskeskapte strukturer som ser ut som hauger. Den største hawittaen som er funnet i landet ligger blant ruinene på Isdhoo. Det spekuleres i om den kan være ruiner av en stupa, en struktur som stammer fra buddhist-perioden i Maldivene.

Det finnes også ruiner på Gan-øya, så vel som et ferskvann kalt «the Red Lake», på grunn av de røde bladene som faller ned i vannet.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: